Andreas Stranden Hoel-Holt

Andreas er utdannet samfunnsøkonom fra Universitet i Oslo. Under studiene spesialiserte han seg i statistikk, matematikk, anvendt økonometri, miljø- og ressursøkonomi og dynamisk modellering, og gjennomførte med meget gode resultater. I sin masteroppgave undersøkte Andreas velferdsvirkningene av teknologioverføring mellom rike og fattige land i en global økonomisk modell som fanger opp samspillet mellom klimaet, en rekke ulike energibærere og tre økonomiske sektorer for hvert land. En stor del av oppgaven ble viet til systematisk innsamling av makroøkonomisk data, prisdata og forbruksdata for de ulike sektorene i økonomien, samt kalibrering av den teoretiske modellen til reelle økonomiske størrelser.

Ved siden av studiene var han seminarleder for et masteremne i ressursøkonomi og arbeidet som forskningsassistent ved to ulike forskningsprosjekter. Fra før har Andreas bakgrunn som lærer, og han har i tillegg til den kvantitative bakgrunnen fra økonomistudiet erfaring med bruk av kvalitative forskningsmetoder, for eksempel semistrukturerte intervjuer.

Andreas har prosjekterfaring fra flere tematiske områder, herunder klima og det grønne skiftet, kraftsektoren, bistand og utvikling, evaluering av offentlig forvaltning og regulering. Han var blant annet en del av teamet som utformet auksjons- og støttemodellen for vindkraft i Sørlige Nordsjø II, og var sentral i arbeidet med drøftingen av optimalt auksjonsformat.

Publikasjoner av Andreas Stranden Hoel-Holt:
NavnAndreas Stranden Hoel-Holt
TittelKonsulent
Telefon+47 94 39 69 79
Epostandreas.hoel-holt@vista-analyse.no
KontoradresseMeltzers gate 4, 0257 Oslo
CVLast ned pdf | 261.0 kB

Vista-analyse.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg den beste opplevelsenGDPR