Vista på konferanse om fornybar energi i Satu Mare

Oslo, 27.02.2024

Den 27. februar 2024 fant den avsluttende konferansen for RENEWSM-prosjektet sted i Satu Mare. På arrangementet deltok representanter fra media, lokale offentlige myndigheter, næringslivet og frivillige organisasjoner innen miljøvern. Konferansen ble åpnet av presidenten for Satu Mare fylkes tverrkommunale utviklingsforening, Mr. Pataki Csaba, og av Leif Grandum, representant for Vista Analyse. Konferanseprogrammet inkluderte presentasjon av prosjektet og dets resultater, presentasjon av Vista-rapport 2024/5 The Potential for Renewable Energy in Satu Mare County, og diskusjoner om mulige prosjekter innen fornybar energi som kunne implementeres i nær fremtid i Satu Mare fylke.

RENEWSM-prosjektet hadde en varighet på 12 måneder og ble støttet av et tilskudd fra Island, Liechtenstein og Norge gjennom EØS-midlene 2014-2021, innenfor "Energy Programme in Romania". Hovedmålet med RENEWSM-prosjektet er å konsolidere kunnskap og øke bevisstheten blant befolkningen i Satu Mare om fornybar energi, energieffektivitet og energisikkerhet.

Prosjektaktivitetene inkluderte:

  • en offentlig kampanje for å øke kunnskapsnivået om fornybar energi, energieffektivitet og energisikkerhet;
  • utarbeidelsen av en rapport om potensialet for fornybar energi i Satu Mare fylke av Vista Analyse;
  • opplæring for 40 representanter fra offentlige institusjoner og frivillige organisasjoner om alternative energikilder, energieffektivitet og energisikkerhet;
  • erfaringsutveksling i form av et studiebesøk til Norge for 10 representanter fra foreningen og lokale offentlige myndigheter.

De viktigste prestasjonene av prosjektet på mellom- og lang sikt er:

  • økt kunnskap om fornybare energikilder, energieffektivitet og energisikkerhet for 50 representanter fra lokale myndigheter og institusjoner, som på lang sikt vil føre til mindre utslipp og økt energisikkerhet;
  • økt bevissthet om fornybare energikilder, energieffektivitet og energisikkerhet for 2.000 innbyggere i Satu Mare fylke.

Vista-analyse.no bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg den beste opplevelsenGDPR